Barion Pixel

Univerzális légrugók spirálrugóba

Az un. comfort légrugókat/légrugók  spirálrugóba az amerikai Michigen államban működő AIR LIFT cég kezdte forgalmazni az 1960-as évek közepétől. Az eltelt időszak alatt a spirálrugóba elhelyezett légzsák technikai megoldása nem változott. Anyagminőségét tekintve ma a legkorszerűbb anyagokból gyártják a terméket (poliuretan,spec.gumi). Alkalmazásának célja a hátsó tengely nagymértékű berugózásának megakadályozása, és ezáltal kedvezőbb menetdinamikai jellemzők elérése.

A TUV NORD vizsgálata alapján megállapították, hogy a comfort légrugó alkalmazásával a fékhatásosság és a fékezés közbeni stabilitás nem változik. Az ABS működését a comfort légrugó alkalmazása nem befolyásolja. Tekintettel arra,hogy a comfort légrugó alacsony nyomáson működik (0.7-1.2 bar)az egyik oldali légrugó meghibásodása esetén sem változik meg jelentősen a jármű menetstabilitása.
Comfort légrugó /légrugó spirálrugóba beépítése:
A spirálrugó belsejébe kell elhelyezkednie a légrugónak, ügyelve a szelep elhelyezkedésére.
(a két spirál tekercs között kell lennie.)  A légrugó alsó és felső részét a mechanikai sérülésektől betétek alkalmazásával kell védeni. Behejezése lehet a légrugó kirugózott tekercsei közötti becsúsztatással,rosszabb esetben a tekercsrugó kiszerelésével.

A comfort légrugó élettartama időjárási viszonyoktól függően 5-8 év.
Légrugóink kiváló minőségű alapanyagokból készülnek Magyarországon.

Amennyiben nem találja az Ön autójába megfelelő terméket kérem keressen minket bizalommal telefonon vagy e-mailben.

Tel: +36 30 229 22 82 

E-mail: airspringhungary@gmail.com

Rendezés: